Sider

lørdag den 29. marts 2014

Akvarelmaleriets mysterier (31) - Ulla Bjerregaard

Somme tider finder man bare 'guld' ved at surfe rundt og søge på akvarel/akvarelmaler. 
   Ved en sådan søgning uden mål og med stødte jeg på navnet Ulla Bjerregaard. 
   Hun er autodidakt og har ifølge sin hjemmeside malet i mange år i sin fritid, og de sidste 10 år har hun malet "på fuld tid", som hun skriver. 
   Hun er født og opvokset i Sverige, men bor nu i Allerød. 
   Hun fortæller:
Inspiration til mine billeder finder jeg oftest i naturen rundt om i verden. Jeg maler både naturalistisk og abstrakt – aldrig fotografisk. Jeg prøver at fange stemninger, belysning og atmosfære. Jeg har efter mange år som akrylmaler blevet fascineret af akvarellens mysterier. Det er spændende at se, hvad der sker med akvarelfarvernes pigmenter, når der kommes masser af vand på - akvarelfarvernes pigmenter går deres egne veje, og jeg går mine. En symbiose - hvor mødes vi? En spændende udfordring.
Jeg synes det er sjovt at hun også bruger udtrykket "mysterier" om akvarelmaleriet som for hende altså er et relativt nyt medie at udtrykke sig i.
   Her er et lille udvalg af de akvareller som hun viser på sin hjemmeside - til nydelse og fornøjelse for hjernens visuelle belønningssystem: 


Se flere her:
http://www.ullasgalleri.dk/?Akvareller_i_alt
Selv om Ulla Bjerregaard er autodidakt, ser det for mig ud som om hun er meget stærkt inspireret af den svenske akvarelprofessor Arne Isacsson, som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen.
   Jeg har for nylig - ved gode svenskeres hjælp - fået fat i hans glimrende bog om akvarelteknikkens udtryksmæssige muligheder:


Arne Isacsson er stifter af en kendt og velanskrevet kunstskole, Gerlesborgskolen, der ligger i skærgården nord for Göteborg, en institution som har givet navn til en udforskning af akvarelmaleriets stilmæssige udtryksmuligheder som omtales som 'Gerlesborg-teknikken'. 
   Skolen har nu godt 70 år på bagen, og så vidt jeg kan se er der en del af de danske akvarelkunstnere som har gået på kurser på skolen og er blevet stærkt inspireret af den den nævnte teknik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar