Sider

tirsdag den 16. februar 2016

Mere om 'lucid dreaming' - et eksempel med en egen erfaring


Det her indlæg giver mest mening hvis du først læser det som jeg her har linket til:
http://petersudsigt.blogspot.dk/2016/02/drmmer-jeg-eller-er-jeg-vagen-bade-og.html
Natten efter jeg havde skrevet indlægget om 'lucid dreaming' - 'klare drømme' - havde jeg en drøm af præcis den slags jeg beskrev i indlægget, altså en hvor jeg i drømmen er sat i den ubehagelige tvangssituation at have fået et ansvar jeg ikke ønsker, og som jeg ikke kan leve op til.
   Denne gang handlede drømmen om at jeg var kursusleder på et efteruddannelseskursus.
   Men stedet hvor kurset skulle afholdes, var usselt - en forfalden gammel lejerskole placeret på en øde, mørk og ugæstfri kyst. Og mit problem som ansvarlig var at jeg ikke havde fået noget at vide om hvad det kursus indeholdt og gik ud på som jeg havde ansvaret for; og jeg vidste heller ikke hvem der skulle være kursister på det.  Og jeg var helt alene om ansvaret.
   Så halvågnede jeg fordi - tror jeg - at jeg genkendte den som en af de ubehagelige drømme jeg dagen før havde skrevet om i detaljer - og sov videre.
   Og drømmen havde  nu klart ændret karakter til noget meget mere positivt. Nu var kursuscentret et af den fine LO-agtige slags som DR tit gjorde brug af til internatkurser for medarbejderne i 70´erne og 80´erne - med fine faciliteter og god mad.
   Det lå også med udsigt over havet, og nu var kysten var venlig .
   Og først og fremmest: Jeg vidste at det var DR-journalister der skulle på kursus og jeg kendte de andre lærere godt, og vi kunne aftale hvordan vi skulle fordele arbejdet.
   Så jeg følte ikke mere ansvaret tynge. Jeg var lettet og fri.
 
To ting forekom mig mærkelige i drømmen. Og jeg husker at jeg syntes de var lidt mærkelige.
    For det første pakkede jeg en stor klump rødt kød ud af madpapir - sådan ca. der hvor drømmen skiftede fra negativ til positiv.
    For det andet husker jeg at jeg var lidt overrasket over navnet på en af lærerne i den anden del af drømmen: Tore Leifer, som jeg ikke kender personligt, og jeg ved ikke om han nogensinde har undervist på et internt DR-kursus, men usandsynligt er det ikke, da han jo er meget vidende. Hans stemme kender jeg bl.a. fra radioens litteraturprogrammer.
    Jeg husker også at der var en dygtig kvindelig lærer med i anden del af drømmen. Men hendes navn indgik ikke i drømmen.
    Jeg tror nok jeg stirrede lidt for intenst på hende når hun gik rundt på kursuscentret - altså i drømmen.m
    Mit gæt er at det har været Karen Secher, der for tiden bestyrer P1 Eftermiddag sammen med Tore Leifer. Hende har jeg selv undervist og hjulpet med noget efterkritik for år tilbage. Og jeg ved hun også har været underviser på interne DR-kurser.
    Hun har den bedste kvindelige radiostemme jeg kender. Og er en fremragende interviewer, hvad hun ikke mindst demonstrerede da hun i en række år var radiovært på portrætprogrammet "Besøgstid."

Hvad har det med 'lucide drømme' at gøre?
   Jeg bliver midt i forløbet bevidst om at det er en ubehagelig drøm jeg er i, og bliver lette over at det altså ikke er virkelighed. Og derefter ændrer drømmen karakter til noget jeg har det godt med.
   Jeg må have "styret" drømmen til en mere positiv version - i overensstemmelse med hvad jeg kunne ønske mig hvis det var virkeligt. Det er også hvad forskningen om "lucid dreaming" fortæller er muligt.
   Bemærkelsesværdigt er også at jeg husker så meget af drømmen. 
  Normalt er det meget sjældent at jeg husker drømme, og hvis jeg husker noget, er det meget tåget.

Tore Leifer og Karen Secher fra DR´s hjemmeside

Billedet der indleder dette indlæg er fra en af de mange hjemmesider 'theunboundspirit.com' der promoverer 'Lucid Dreaming' som en vej til spirituel selvbevidsthed hvis man arbejder med det systematisk:
http://theunboundedspirit.com/4-powerful-secrets-to-lucid-dreaming/
Her et link til en anden side der giver "15 gode grunde til at dyrke lucide drømme":
http://luciddreamingstories.com/lucid-dreaming-guide/reasons-to-have-lucid-dreams/
Reasons to have lucid dreams