Sider

mandag den 4. juni 2012

Når man har det som hund og kat - om katte og deres grænseoverskridende kreativitet

En  Facebook-ven delte denne You Tube-video med alle interesserede. Selve åbningsbilledet fascinerer og modsiger i den grad det bevingede ord om "at leve som hund og kat".
   Som eksempel på grænseoverskridende kreativitet og re-framing i dyreverdenen, er videoklippet illustrativt - og livsbekræftende. Anbefalelsesværdigt til efterfølgelse også i menneskeverdenen. 
   Ingen af de to søde dyr lider tilsyneladende af den udbredte og kreativitetskvælende sygdom i menneskeverdenen, den så kendte og udbredte 'mixofobi'
   Tværtimod synes  begge dyr at være varme tilhængere af biologisk integration og social symbiose. Altså dyrepsykologisk blending.
   Den halvvoksne killing framer hunden som 'kattemor', og hunden 'framer' den killingen som 'hvalp'. Hvor svært kan det være!


Vi har en et år gammel rødpelset skovkat som kunne være onkel til den halvstore killing vi ser i You Tube-videoen. Vores hedder  'Fisterfilur' (et typisk blended navn - ligesom 'faktion', og 'docusoap'). 
    Katten på videoen opfører sig præcis som Fisterfilur opfører sig over for os -  klokken 4 om morgenen når vi ligger og sover allerdybest. 
   Filurens mål er også klart: opdragelse af det sociale netværk.
   Og vi er ved at lære det - i modsætning til hunden - at der er ingen anden måde at få Fisterfilur til at holde op med alt sit anmassende og irriterende kæleri, end at man står ud af sin varme seng og lukker den ud - så den kan få jaget og fanget sin morgenmus.
    Som den så træner med uden for på græsplænen en times tid i den kendte konkurrencesport: 'Katten efter musen'.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar